Overweeg jij een winterbruiloft? Laat je inspireren

Een winterbruiloft heeft iets sprookjesachtigs, vooral als je op de juiste locatie trouwt. Het is romantisch, knus en misschien zelfs een beetje huiselijk. Desondanks kiezen relatief weinig mensen ervoor om in de wintermaanden te trouwen. Zomerbruiloften zijn veel populairder.

De dagen zijn in de zomer langer en het is niet zo koud, waardoor er meer mogelijkheden zijn dan wanneer je in december trouwt. Gelukkig zijn er genoeg mensen die wel kiezen voor een winterbruiloft, omdat ze de sfeer fijn vinden of omdat de kosten lager zijn. Ben jij zo iemand en zoek je naar inspiratie? Lees dan vooral verder.

Inhoud

Ga voor een prachtige locatie

Waar wil je trouwen? Het hebben van een goede locatie is een van de belangrijkste factoren, wanneer je een winterbruiloft organiseert. Waar je in de zomer nog een heus festival bruiloft kun geven of aan het water kunt trouwen, kun je in de winter niet honderd klapstoeltjes in de tuin zetten voor een ceremonie daar. Je hebt een warme en een goed geïsoleerde locatie nodig, waar de meest oudere gasten zich ook comfortabel voelen.

Er zijn gelukkig veel verschillende type locaties waar je in Nederland in de winter kunt trouwen. Welke bij jou past, is een persoonlijke keuze. Dit valt en staat namelijk met de sfeer die jullie zoeken en jullie wensen voor de dag. In de winter zal je waarschijnlijk niet zo snel voor een strandpaviljoen kiezen, maar een kasteel of groot landhuis is wat dat betreft een betere keuze.

Tegelijk ben ik van mening dat je, met de juiste decoratie, van ieder type locatie een prachtige locatie kunt maken. Een industrieel pand kan daarom ook prima of zelfs een bijzondere locatie zijn, net zoals een museum. Informeer voor je een keuze maakt altijd naar de faciliteiten in de winter en hoe aangenaam het er is.

Lees ook: Welk type trouwlocatie past het beste bij jou?

Kies een feestelijk winterthema

De winter begint met de feestdagen en hier kun je natuurlijk goed op inspelen als je rond deze dagen trouwt. Door bijvoorbeeld een echte Kerstsfeer te creëren, met de kleuren rood, groen en veel lichtjes. De populairste (winter)locaties zijn al vaak helemaal in deze sferen gedecoreerd, waardoor je zelf al weinig hoef te doen om de locatie aan te kleden.

Als je rond de jaarwisseling trouwt, kun Oud en Nieuw als thema gebruiken door voor veel glitter en lichtjes te kiezen. Je kunt, als jullie dat leuk vinden, compleet voor het Gatsby-thema gaan en voor een look kiezen die regelrecht uit de jaren 20 van de vorige eeuw komt. Wit is ook een mooie kleur voor een januari/februari bruiloft. In de winter kun je met thema’s en kleuren alle kanten op.

Lees ook: 11 leuke thema’s voor jouw bruiloft

Serveer een lekkere stamppot

In feite kun je het hele jaar de barbecue aanzetten, maar laten we eerlijk zijn: het smaakt toch lekkerder in de zomer. In de winter heb je genoeg heerlijke opties die je kunt serveren op een bruiloft. Ik kan nog net een ei bakken, maar er zijn genoeg experts die je kunnen vertellen wat typisch winter eten is.

Zo lees ik dat als je echt de Hollandse kant op wil gaan, je voor een stamppot kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een andijviestamppot, hutspot of een boerenkool. Een dikke soep, zoals erwten- of pompoenensoep eet men ook graag in de winter. Of je kunt voor wat steviger vlees kiezen of zelfs voor wild.

Bij de winter denk ik ook aan warme drankjes, zoals glühwein en warme chocolademelk. Die drankjes associeer ik met de Kerstmarkt. Maar zoals bij alles geldt: je kunt doen wat jij wil. Dus als jij een zomers visje wil serveren, dan kan dat

Winterbruiloft inspiratie

In de winter kun je voor en wat exclusiever feestje gaan, dat is een sfeer dat je al snel kunt krijgen bij een landhuis of een kasteel. Bij exclusief denk ik aan luxe, avondkleding, lichtjes. Het hoeft niet veel te kosten, het hoeft er alleen zo uit te zien. Laat je inspireren door de volgende afbeeldingen:

Bron <a href=httpswwwinstagramcompCivwpf9L9Dh target= blank rel=noreferrer noopener>Ponce Floral Design<a>
Bron <a href=httpswwwinstagramcompCdlKRC2IMP3 target= blank rel=noreferrer noopener>Christian Scheerke<a>
Bron <a href=httpswwwinstagramcompCikkKUmtQPl target= blank rel=noreferrer noopener>The Pretty Cake Company<a>
Bron <a href=httpswwwinstagramcompCjdpEQZrHXJ target= blank rel=noreferrer noopener>Wedding Day Ready<a>
Bron <a href=httpswwwinstagramcompClvQM4aD DN target= blank rel=noreferrer noopener>De Meiden van Versier<a>

Pluspunten van een winterbruiloft

Trouwen in de winter heeft zo zijn voordelen, met als grootste voordeel: meer keus! Veel leveranciers en trouwlocaties zijn in de zomer al snel volgeboekt, dat kan van het plannen van je bruiloft een behoorlijke uitdaging maken. In de wintermaanden zijn veel trouwlocaties vaak beschikbaar, ook als je in een relatief korter periode jullie bruiloft plant.

Daarnaast zijn deze locaties vaak voordeliger, omdat deze locaties onbezette dagen graag willen verkopen, al is het voor een lager tarief. Het is wel aan te raden dat je je gasten in de winter op één locatie ontvangt, zodat ze niet in slecht weer van locatie naar locatie hoeven te reizen.

Lees: De voordelen van een winterbruiloft

Is een winterbruiloft iets voor jou? Ik kan je altijd helpen er een te plannen!

Afbeeldingen: Unsplash & Freepik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*