De voor- en nadelen van een herfstbruiloft

Wat is de herfst toch mooi, vind je niet? Toch ben ik altijd een beetje verdrietig als de herfst begint, omdat ik dan voor een lange tijd afscheid nemen van het mooie weer. Als ik nu naar buiten kijk (het is oktober), zie ik de donkere lucht en regen. Maar wat ik ook zie zijn de bruin gele bladeren aan de bomen en op de grond, de kastanjes op het schoolplein en in de jaszak van mijn dochter. In de winkels zie ik pompoenen en mandarijnen in de schappen liggen en van dit alles, krijg ik een warm gevoel. Dit warme gevoel, de kleuren en dit sfeertje, kan alles bepalend voor jouw bruiloft zijn, als je voor een herfstbruiloft kiest.

Inhoud

Trouwen in de herfst betekent…

De meeste mensen kiezen ervoor te trouwen in de maanden mei tot en met oktober. De dagen zijn dan lang en de tempraturen met een beetje geluk hoog genoeg om buiten te trouwen. Maar dit betekent niet dat je niet in de overige maanden kunt trouwen, de winter kan ook een prachtige setting voor je bruiloft zijn. Ikzelf stapte op 1 december in het huwelijksbootje.

Lees ook: De voordelen van een winterbruiloft

De herfst is een fantastisch seizoen om in te trouwen, dit met name vanwege de kleuren en de sfeer die dit seizoen meeneemt. De herfst staat symbool voor volwassenheid, verandering, overvloed, rijkdom en verbinding. Dit laatste omdat de zomer voor avontuur staat en in de herfst zijn we geneigd om na dat avontuur terug te keren naar onze roots, om ons te binden met onze familie, zodat we samen kunnen oogsten voor de winter. Misschien is juist dat samenkomen en het gevoel van overvloed, dat de herfst zo mooi maakt. Een herfstbruiloft brengt wel een aantal aandachtspunten met zich mee, welke voor- en nadelen deel ik nu met je.

Voordelen van een herfstbruiloft

1. De kleuren zijn prachtig

De herfst komt in prachtige kleuren die een palet kunnen vormen voor jouw bruiloft. Deze kleuren helpen je bij het kiezen van bloemen, decoratie en dergelijke. Daarnaast kun je de natuur gebruiken als backdrop voor jouw trouwfoto’s, vooral als je trouwt in de omgeving van een bos of mooi park. Trouw je in het midden van de herfst? Dan kun je natuurlijke accessoires gebruiken zoals pompoenen en ander fruit in deze kleuren, om je locatie en tafels te decoreren.

Lees ook: 11 leuke thema’s voor jouw bruiloft

2. Gasten zijn meer beschikbaar

In september zijn er geen schoolvakanties in het hele land. Veel gasten zijn waarschijnlijk thuis en dus beschikbaar om naar jouw bruiloft te komen. Het is wel weer zo dat mensen zonder kinderen of met volwassen kinderen vaak voor een vakantie in september kiezen, vanwege de rust en de rekening. Dus zorg ervoor dat je die ‘Save the Date’ wel op tijd uitstuurt.

3. Het is knus

Wat doe je als het in de herfst buiten kouder en donker wordt? Je doet de lichtjes aan en kruipt met een warm drankje onder de dekens. Wil je die knusheid uitstralen? Trouw dan in de herfst en zorg voor dekentjes voor je gasten. Vooral als je kiest voor een ceremonie buiten.

De zon gaat in de herfst eerder onder. Met lichtjes of kaarsjes kun je je locatie verlichten. Niet alleen zorgt dit voor meer zicht, het is ook gezellig en knus. Precies de sfeer die je voor je bruiloft zoekt.

4. Je kunt een klassieke jurk dragen

Heb je altijd gedroomd van een klassieke prinsessenjurk met lange mouwen? Dan kan heel goed in de herfst! Wanneer de mussen in de zomer van het dak vallen, zit je niet op een jurk met lange mouwen te wachten. Maar in de herfst heb je dat probleem niet, vooral als het een late herfst is.

5. Het is laagseizoen

Als je wat later in de herfst trouwt, zoals ik, dan trouw je in het laagseizoen. Dit betekent dat leveranciers, zoals fotografen, patissiers, bloemisten en weddingplanners meer beschikbaar zijn. Maar je betaalt ook niet de hoofdprijs voor een trouwlocatie. Met name locaties die met name worden gebruikt als trouwlocatie, zijn juist blij met een boeking eind november en zijn meer geneigd een korting aan te bieden. Hierdoor houd je ruimte in je budget over voor andere zaken, zoals een cocktailbar of een photobooth.

Nadelen van trouwen in de herfst

1. Het weer

De zon kan krachtig stralen op jullie grote dag, maar het kan ook de hele dag regenen of met een beetje pech stormen. Die kans heb je ook als je in de zomer trouwt, alleen is dit groter in de herfst. Kies daarom voor een locatie dat voldoende opties binnen heeft, voor een huwelijksvoltrekking en een receptie.

Trouw je op een buitenlocatie, zoals een bos? Zorg dan voor een verwarmde feesttent, waar gasten van alle leeftijden zich comfortabel voelen.

2. Je locatie is al weg

Het begin van de herfst valt in het hoogseizoen van bruiloften. Als je last minute je bruiloft plant, kan het zijn dat de beste locaties (met veel mogelijkheden binnen) al vergeven zijn. Zorg er daarom voor dat je op tijd begint met het plannen van je bruiloft of wijk uit naar een andere datum als je in het najaar wil trouwen.

3. Het is vrij beperkt

Als je gaat trouwen in oktober, dan verwachten je gasten een herfstbruiloft. En dat krijg je in een zekere zin ook, of je dat nu wil of niet. Tenzij je op een industrieterrein gaat trouwen, zal je de herfst terug zien in je trouwfoto’s. Je kunt nu eenmaal weinig doen aan de kleur van de bladeren aan de bomen. Als dit niet jouw kleuren zijn, dan kun je overwegen om in het voorjaar te trouwen.

Laat je inspireren door de herfst

Ikzelf denk bij de herfst aan de eerder genoemde kleuren: rood, bruin, geel en goud, die je kunt gebruiken op iedere type trouwlocatie. Het geheim zit in de details. Je kunt dus voor iedere taart kiezen die je lekker vindt, maar hem decoreren met bloemen of fruit in de kleuren die jij mooi vindt. Hetzelfde geldt voor bloemen, je kunt misschien wel voor je lievelingsbloem kiezen, maar in de herfstkleur.

Lees ook: Welk type trouwlocatie past het beste bij jou?

Hieronder een aantal afbeeldingen om je te inspireren voor een herfstbruiloft.

Bloemen van <a href=httpsmariettederiddernl target= blank rel=noreferrer noopener>Mariette de Ridder<a><br>Bron <a href=httpswwwinstagramcompCV2Hl8 AzVL target= blank rel=noreferrer noopener>Instagram<a>
Uitnodigingen van<a href=httpglamourandgraceblogcom target= blank rel=noreferrer noopener> Glamour Grace<a><br>Bron <a href=httpswwwinstagramcompCW4nkIPLa1O target= blank rel=noreferrer noopener>Instagram<a>
Decoratie van <a href=httpglamourandgraceblogcom target= blank rel=noreferrer noopener>Glamour Grace<a><br>Bron <a href=httpswwwinstagramcompCWzf51ArlcG target= blank rel=noreferrer noopener>Instagram<a>
Taart van de <a href=httpswwwgebakkerijnl target= blank rel=noreferrer noopener>Gebakkerij<a><br>Bron <a href=httpswwwinstagramcompCVk4dVVDh 0 target= blank rel=noreferrer noopener>Instagram<a>

Tot slot

In principe ben ik van mening dat je moet doen wat jij wilt, als je gaat trouwen. Het is jullie dag, één die jullie lang zal bij blijven. Dat gezegd hebbende, vind ik wel dat je rekening moet houden met de periode dat je gaat trouwen. Wil je de herfst terug laten komen op jouw bruiloft? Trouw dan in september of oktober en niet in april of mei. Je kiest immers ook niet voor een winterwonderland thema in juli of een strandbruiloft in december. Dit is met name verwarrend voor jullie gasten en het is ook moeilijk om aan specifieke producten te komen, zoals pompoenen en mandarijnen. Maar ook planten en bloemen die het beste bloeien in de herfst.

Ben je verloofd en wil je trouwen in de herfst? Ga dan nu aan de slag met het plannen van jullie herfstbruiloft. Kijk vooral nu om je heen en ontdek wat je mooi vindt en wat niet en dan heb je ongetwijfeld de dag van je dromen.

En als je wil kan ik je altijd nog helpen.

Afbeeldingen: Unsplash

Externe links:
Wedding Forward

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*