5 tips voor het vinden van de beste evenementenlocatie

5 tips voor het vinden van de beste evenementenlocatie

Een evenement valt en staat wat mij betreft met een passende en geschikte locatie. Deze heeft direct invloed op de opkomst. Afstand en bereikbaarheid kunnen een belangrijke dealbreaker zijn. Niemand investeert graag in een bijeenkomst waar weinig mensen naartoe willen komen. Het beste is dat je tijdens jouw zoektocht niet te veel laat leiden door je emoties. Ga jij een evenementenlocatie zoeken? Hierbij een aantal tips in je zoektocht naar de perfecte plek.

Tegenwoordig kun je overal wel een bijeenkomst organiseren; kastelen, musea, theaters, dierentuinen, oude fabrieken, boerderijen. Veel van dit soort locaties zijn geschikt gemaakt om een grote groepen mensen te faciliteren. Hoe weet je welke het beste past bij jouw evenement? De keuze is vaak persoonlijk, waarbij smaak een belangrijke rol speelt.

1. Groot genoeg

Zorg ervoor dat je locatie past bij het aantal gasten dat je ontvangt. De aanwezigen kunnen denken dat de opkomst laag is als de ruimte leeg oogt. Dat zou een negatief beeld bij jouw gasten veroorzaken, zij zouden ten onrechte kunnen denken dat het evenement geen succes is. Wil je perse jouw event houden op jouw favoriete locatie? Kijk dan of het mogelijk is om een deel af te zetten, om het op die manier passend te maken voor de grootte van jouw groep.

2. Houd rekening met thema

Een locatie die bij jouw thema of boodschap past is als een kers op een taart. Staat innovatie centraal? Kies dan voor een plek die dat uitstraalt. Heb je juist een groen thema, dan is een in de natuurlocatie meer iets voor jou.

3. Bereikbaarheid

Bereikbaarheid is zeer belangrijk. Reizen jouw klanten veelal met het openbaar vervoer? Kies dan voor een locatie vlakbij een treinstation, zodat jouw klanten met slecht weer niet te lang in de regen hoeven te lopen. Komen ze met de auto? Kies dan voor een locatie met voldoende parkeermogelijkheden.

4. Reistijd

Zorg voor een zo kort mogelijke reistijd voor jouw klanten. Zit 80% van jouw klanten in Amsterdam, kies dan niet voor een locatie in Eindhoven, maar voor iets dat voor hen dichterbij is.

5. Houd rekening met extra’s

Start of eindigt jouw evenement met een activiteit? Zoals een workshop of en spel, zorg er dan voor dat jouw locatie hiervoor geschikt is. Als jouw gasten gedurende de dag van locatie A naar B moeten reizen, dan zul je er een aantal verliezen.

Kortom

Denk altijd als eerst aan jouw gasten en probeer hen zo goed mogelijk te faciliteren, zodat ze geen reden hebben om ‘nee’ tegen jouw uitnodiging te zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*