“Als je zegt dat het voor je bruiloft is, dan verdriedubbelen ze de prijs,” zei een vriendin onlangs tegen mij. Zoals je wellicht weet ben ik mijn bruiloft aan het plannen. Dit jaar nog trouw ik met mijn grote liefde op een mooie locatie in Nederland. Alle belangrijke zaken zijn al geregeld; mijn jurk is besteld evenals de bloemen, ringen, taart en zoals gezegd een mooie locatie. Voor we dit alles deden moest er een budget vastgesteld worden en tjonge jonge wat is het moeilijk om je aan dat budget te houden, want alles is zo duur.

Als marketeer ga je bewust om met je budgetten die je mag besteden van je werk- of opdrachtgever. Grote uitgaven bespreek je vooraf en je zorgt ervoor dat de prijzen zo gunstig mogelijk zijn. Bij een bruiloft besteed je jouw eigen geld, geld dat je ook had kunnen uitgeven aan een vakantie, inrichting van je huis of gewoon het dagelijkse leven. Het is geld waar je lang voor hebt gespaard of hebt geleend. Hoe organiseer je een fantastische bruiloft zonder flink in het rood te gaan? Ik geef je 5 tips:

1. Trouw niet in het hoogseizoen.

De meeste mensen kiezen ervoor om tussen april en oktober te trouwen, dan zijn de dagen het langst en de kans op mooi weer het grootst. Je betaalt voor deze periode wel de hoofdprijs, zeker als je op een zaterdag wil trouwen. Trouwlocaties hebben voldoende geïnteresseerden in deze periode en daarom zal je niet snel korting krijgen. Het animo is in een maand zoals november minder groot, je hebt dan een betere onderhandelingspositie.

2. Benut de kwaliteiten van je geliefden

Is jouw beste vriendin kampioen taarten bakken en maakt ze de lekkerste desserts? Kan jouw zus de mooiste boeketten maken of is ze erg creatief en maakt ze de meest romantische creaties? Vraag ze of ze je willen helpen bij de aankleding van je locatie en je bespaart jezelf honderden euro’s. Vergeet ze natuurlijk niet te belonen voor hun tijd en inzet.

Bij een bruiloft besteed je jouw eigen geld, geld dat je ook had kunnen uitgeven aan een vakantie of inrichting van je huis

3. Nodig niet iedereen uit voor het diner

De grootste kosten zitten het te eten geven van al je gasten. Met honderd genodigden ben je rustig 5.000 euro kwijt. Nodig een kleiner gezelschap uit voor het diner en laat je overige gasten elders dineren. Zorg er dan wel voor dat je niet in de middle of noware trouwt, zodat je gasten wel ergens gezellig kunnen eten.

4. Je hebt geen bloemen nodig

Of een taart. Vorig jaar was ik op een bruiloft en er was helemaal geen taart. Ik heb het niet eens gemist. Pas toen ik mijn eigen bruiloft begon te plannen en terugdacht aan alle bruiloften die ik heb bezocht, realiseerde ik me dat dat stel geen taart had. Datzelfde geld voor bloemen, corsages, speciale drankjes, hapjes. Hou je niet van taart, serveer dan ook geen taart.

5. Ga voor een alternatieve locatie

Heeft je schoonmoeder een grote tuin of heeft je oom voldoende ruimte voor een receptie, vraag dan of je gebruik mag maken van hun woning. Dan hoef je ook geen trouwlocatie te boeken, dat scheelt enorm in de kosten. Het nadeel is wel dat je letterlijk alles zelf moet regelen: catering, drankjes, aankleding, extra toiletten, alles. En vergeet niet een paar schoonmakers in te huren die de volgende ochtend vroeg voor de deur staan om alles weer spik en span te maken.

Vorig jaar was ik op een bruiloft en er was helemaal geen taart. Ik heb het niet eens gemist.

Wil je niet besparen op een van bovenstaande opties, maar ga je het niet halen op jouw budget? Kies dan voor een langere verloving en geef jezelf de tijd om te sparen voor je droombruiloft. Je trouwt tenslotte maar een keer.

Heel veel succes!

Ontdek meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *