Momenteel ben ik het meest bijzondere evenement ooit aan het plannen. Mijn bruiloft! Wie had het ooit gedacht? Ik ga trouwen, dit jaar nog! Nadat ik mijn vriend een paar keer uit ongeloof heb gevraagd of hij het wel echt zeker wist, zijn we over gegaan op actie. Hoe ben ik ben begonnen, kan jou helpen bij de start van de organisatie van jouw bruiloft, daarom deel ik deze blog mijn eerste stappen met jou.

Locatie zoeken

Als ervaren evenementen planner nam ik het voortouw. We begonnen met het zoeken van een locatie en we hadden mazzel want in het weekend dat volgde, organiseerde Toptrouwlocatie de bekende toptrouwlocatieroute. Bij de toptrouwlocatieroute bezoek je verschillende trouwlocaties in de regio van jouw keuze. Op de website kan je aangeven waar jouw ideale trouwlocatie aan moet voldoen en vervolgens filtert het een aantal verschillende opties. Je selecteert welke van deze locaties je wilt bezoeken en de website toont een route die je het beste kunt volgen. Ideaal.

Moodboard maken

Tegelijkertijd maakte ik op Pinterest verschillende borden met trouwjurken, aankleding locatie, bloemen, taarten en meer, puur om een idee te krijgen wat ik mooi vond en wat bij ons past. Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik niet een rustieke bruid ben, die zoekt naar pasteltinten. Ik wil meer kleur en verfijning en dat past ook weer bij de locatie waar we gaan trouwen.

Op de website kan je aangeven waar jouw ideale trouwlocatie aan moet voldoen en vervolgens filtert het een aantal verschillende opties

Het is niet alleen mijn bruiloft, ook die van mijn vriend en daarom schoof ik regelmatig één van de borden onder zijn neus om zijn mening te toetsen. Hij wilt zich echter niet bezighouden met details zoals bloemen en decoratie, dus ik heb carte blanche gekregen. Waar hij wel een mening over had wad de locatie en het budget natuurlijk.

Deel je plannen

Al onze vrienden en familieleden waren enthousiast toen we hen vertelden over onze trouwplannen en al snel kozen wij uit onze beste vrienden de ceremoniemeesters. Twee vrienden van hem en twee van mijn vriendinnen mogen ons ondersteunen op onze speciale dag. Drie van de vier zijn al getrouwd en de vierde mocht een jaar eerder als ceremoniemeester optreden op de bruiloft van een goede vriendin.

Alle vier stuk voor stuk hadden suggesties voor de dag en sneden punten aan waar wijzelf niet over hadden nagedacht

We nodigden hen bij ons thuis voor een etentje en deelden onze plannen. Alle vier hadden stuk voor stuk suggesties voor de dag en sneden punten aan waar wijzelf niet over hadden nagedacht. Onderwerpen als social media, een bruiloftsapp, muziek, cadeaus, passeerden de revue. Met hun ideeën denk ik dat ze ons plaatje van de bruiloft compleet kunnen maken. Onze vrienden waren op bruiloften, waar wij niet zijn geweest en hebben daar hele leuke dingen gezien. Dingen die wij kunnen kopiëren op onze bruiloft.

Ontdek meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *